Alergia la alune se tratează cu…alune, spun specialiştii. Cu o alună consumată zilnic şi crescând treptat doza, sporeşte gradul de toleranţă al copiilor la acest aliment, metoda putând fi considerată un tratament al acestui tip de alergie, au arătat două studii recente. Sursa: The Telegraph
Cinci copii cărora li s-a interzis întotdeauna să mănânce alune sau unt de alune, dar şi orice alt aliment în componenţa căruia intră alunele, au scăpat de această alergie tratând-o, paradoxal, tocmai cu alune, spun cercetătorii de la Academia Americană de Alergologie, Astm şi Imunologie.
De asemenea, cercetătorii de la Centrul Medical Universitar Duke şi de la Spitalul de Copii Arkansas au observat că se poate crea o toleranţă pe termen lung la copiii care prezintă alergii la alune, prin înregistrarea unor indicatori imunologici.
"La începutul studiului, participanţii nu puteau tolera nici măcar o cantitate infimă (1-6) alune. După numai şase luni, aceiaşi subiecţi puteau mânca şi între 13 şi 15 alune, fără să aibă vreo reacţie alergică", a precizat Wesley Burks, medic-şef al secţiei de Alergie şi Imunologie Pediatrică a Spitalului Duke.
Tratament cu pudră de alune
Nouă dintre cei 33 de copii participanţi la cercetare au fost supuşi unei terapii zilnice pe o perioadă de doi ani şi jumătate. În tot acest timp, în mâncarea lor a fost presărată o pudră de alune, pentru început în doze mici (1 miime dintr-o alună), pentru ca, zece luni mai târziu, să se ajungă la echivalentul a 15 alune.
Astfel, în urma acestei cure, cinci dintre copii au oprit tratamentul, întrucât dezvoltaseră toleranţă la alune, iar alţi patru au sistat cura deoarece organismul lor s-a arătat, în continuare, intolerant.
"Se pare că aceşti copii au scăpat de alergii, fapt care dă speranţe tuturor părinţilor ai căror copii se con