Editura Reader's Digest Romania, parte a grupului international american The Reader's Digest Association, a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 26 de milioane de dolari (20 mil. euro) si cu o marja de profit de 16%.
Modelul de business al editurii presupune vanzarea de publicatii prin intermediul marketingului direct, model care se diferentiaza astfel de cel al tuturor editurilor locale de pe piata. Compania opereaza pe o baza de date inchiriata, prin intermediul careia trimite oferta personalizata potentialilor clienti.
"Aproape 70% din veniturile noastre au fost generate prin vanzarea de carti, restul de 30% provenind din reviste, muzica/DVD", a declarat Bogdan Vasile, directorul general al companiei in Romania, in care lucreaza 48 de angajati. El a mai spus ca previziunile pentru anul fiscal in curs (1 iulie 2008-31 iunie 2009) se ridica la 28 de milioane de dolari (22 milioane de euro), in crestere cu aproape 8% fata de anul anterior.
Majorarea veniturilor este explicata prin editarea de 30 de titluri noi, care ar putea genera vanzarea a 630.000 de exemplare in total. Compania este prezenta pe piata cu un numar total de aproape 100 de titluri. "Avem in jur de 200.000 de clienti activi in prezent", a spus el. Printre cartile care s-au vandut cel mai bine din iulie anul trecut pana acum se numara Marile Mistere ale lumii, Marele Atlas Universal (150 de lei) si 1001 remedii casnice (100 lei), in cate 20.000 de exemplare fiecare, ceea ce inseamna incasari de cel putin 1,4 milioane de euro (6 milioane lei).
Reprezentantii companiei au mai spus ca din noiembrie anul trecut au intrat in lantul Diverta cu 10 titluri de carti.
"Consideram ca aceasta poate fi o oportunitate pentru a contrabalansa efectele crizei economice, desi pe noi inca nu ne-a afectat. Realizam o serie de actiuni de extindere pe anumite canale, incercam sa testam