Adevărul prezintă astăzi încă o serie de nume de pe „lista neagră” din dosarul permiselor obţinute fraudulos în Argeş (vezi sfârşitul articolului).Procurorii anticorupţie au audiat până acum aproximativ 20 de persoane. Un agent de poliţie, patronul unei şcoli de şoferi şi un instructor auto au fost reţinuţi, ieri, pentru 24 de ore. Procurorii anticorupţie, veniţi la Cluj-Napoca să conducă ancheta în cazul „fabricii de permise”, au audiat până acum aproximativ 20 de persoane, inclusiv comisarul-şef Ovidiu Vaiş, fostul şef al Biroului Examinări din cadrul Serviciului Public Comunitar, Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Cluj.
Ieri, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, agentul de poliţie Daniela Popuţa, cercetată pentru luare de mită, Cornel Ilea, proprietarul şcolii de şoferi „Ilea“, precum şi instructorul auto Iacob Abrudan, ambii find acuzaţi de trafic de influenţă.
Cei trei au fost prezentaţi, ieri, cu propunere de arest preventiv la Tribunalul Cluj. Procurorii anticorupţie continuă audierile în acest caz, după ce ancheta a continuat toată noaptea de marţi spre miercuri.
Pe lângă cele trei persoane reţinute, procurorii au mai pus sub acuzare trei poliţişti, pe comisarul-şef Ovidiu Vaiş, agentul şef principal Ioan Costin şi subinspectorul Lazăr Chira, acuzaţi de luare de mită, şi alţi doi instructor auto, pentru traffic de influenţă.
Conform anchetatorilor cei care doreau să obţină un carnet de conducere fără a da niciun examen plăteau între 1.000 şi 5.000 de euro
Filiera permiselor ilegale din Cluj este asemănătoare cu aceea din Argeş, legătura dintre poliţiştii examinatori şi „clienţi” fiind asigurată tot de patroni şi angajaţi ai şcolilor de şoferi.
Cercetat după ce s-a pensionat
Printre persoanele vizate de anchetă se numără, pe lângă