Din cauza preturilor foarte mari ale cartilor, romanii nu mai citesc. Dar cinematografele Mall-urilor sunt pline in fiecare weekend, in ciuda preturilor piperate, intre 25 - 30 de lei (TVA inclus, Popcorn exclus). ce ati zice de ceva carti... electronice gratuite?
In cazul in care bugetul v-a fost afectat de criza si iesitul in oras de cateva ori pe saptamana nu va mai este la indemana, atunci poate vreti sa cititi o carte buna. Daca nu aveti nici bani de carti, puteti apela cu incredere la bibliotecile virtuale, unde gasiti tot felul de titluri apartinand mai multor domenii de interes. Le puteti citi pe calculator sau pe mobil ori le puteti imprima pe hartie si sa le cititi in fotoliu.
ww.polirom.ro/biblioteca-online Polirom este prima editura romaneasca care lanseaza o biblioteca online gratuita. Daca din punct de vedere al aspectului grafic cartile (disponibile in trei formate electronice) arata excelent, nu putem spune acelasi lucru si despre "rafturile" bibliotecii. Asta pentru ca ele sunt cam goale... adica sunt foarte putine titluri. Ar trebui ca editura sa inceapa sa lanseze online si carti din colectia "Biblioteca Polirom" pentru a mai delecta si publicul care nu vrea numai carti de specialitate.
www.free-ebooks.net este probabil unul dintre putinele site-uri cu o colectie extrem de mare de carti gratuite. Gasiti aici de la clasici precum Dumas, Dickens sau Tolstoi, pana la mult mai "tinerii" George Bernard Shaw sau Carlos Luis Zafon. Pe langa beletristica gasiti si cateva sute de carti de specialitate, de la politica si stiinta pana la computere si internet.
www.gutenberg.org este site-ul unuia dintre cele mai mari proiecte online de promovare a scriitorilor clasici. Sunt aici peste 100.000 de titluri apartinand unor secole diferite care au ramas in istoria umanitatii ca fiind "carti de referinta". De la "