Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat intentia lui Daniel Tepes de a achizitiona actiuni emise de HTI Valori Mobiliare care ar duce la majorarea participatiei acestuia la 99,8% din capitalul social al firmei si din drepturile de vot, confirmand astfel iesirea din actionariatul societatii de brokeraj a bancii americane Morgan Stanley.
Fosta banca de investitii a cumparat in 2007 pachetul majoritar de 51% din actiunile HTI de la Daniel Tepes, intr-o perioada in care pietele de capital internationale erau pe val, iar Bursa de la Bucuresti atingea maxime istorice. Tranzactia i-a surprins atunci pe multi jucatori din piata, acestia spunand ca miscarea era una nespecifica pentru banca de investitii americana.
Morgan Stanley a intrat atunci si in actionariatul Bursei de la Bucuresti, cumparand agresiv actiuni in nume propriu, pana la atingerea unei participatii de 2,7%. Reprezentantii Morgan Stanley au incercat sa-i convinga pe actionarii Bursei sa transforme actiunile respective in actiuni cu drept de vot, insa nu au reusit. Odata cu achizitia HTI, Morgan Stanley a ajuns sa controleze 5,5% din capitalul Bursei si parea sa fie interesata de dezvoltarea pe piata romaneasca.
Conducerea de la Londra a Morgan Stanley a adus expati in Consiliul de Administratie al HTI si i-a recrutat pe Olimpiu Blajut si Bogdan Juravle, doi dintre cei mai buni brokeri de pe piata, de la KBC Securities. Ei ar fi trebuit sa coordoneze un departament de private equity in cadrul HTI, potrivit informatiilor din piata de la acea vreme. Dupa doar o luna, Blajut si Juravle au plecat de la HTI intorcandu-se ulterior la KBC Securities.
Desi se anunta un concurent serios pentru firmele de brokeraj locale, Morgan Stanley nu a reusit sa urce HTI intre primele societati de brokeraj de pe Bursa, poate si din cauza ca in toamna lui 2007 a inceput criza financiara, iar