Originar din zona caucaziană, chefirul este un aliment sănătos, uşor de digerat, el dovedindu-se benefic pentru refacerea florei intestinale, întărirea sistemului imunitar, revitalizator al pielii şi adjuvant al digestiei fiind recomandat persoanelor cu o anumită intoleranţă la produsele lactate, dat fiind conţinutul său de lactoză mai redus decât al laptelui.
O băutură „binecuvântată de natură“, chefirul putând fi de mare ajutor persoanelor dornice să scape de kilogramele în plus, recomandata şi persoanelor care suferă de anemie.
Chefirul se poate consuma ca atare sau în diferite combinaţii. De exemplu, puteţi amesteca 200g de chefir cu 75-100g de fructe proaspete (banane, zmeură, căpşune, piersici, caise), fără sâmburi şi tăiate mărunt. Peste acestea, se adaugă o linguriţă cu suc de lămâie şi una-două linguriţe cu miere, totul amestecându-se bine într-un blender.
Originar din zona caucaziană, chefirul este un aliment sănătos, uşor de digerat, el dovedindu-se benefic pentru refacerea florei intestinale, întărirea sistemului imunitar, revitalizator al pielii şi adjuvant al digestiei fiind recomandat persoanelor cu o anumită intoleranţă la produsele lactate, dat fiind conţinutul său de lactoză mai redus decât al laptelui.
O băutură „binecuvântată de natură“, chefirul putând fi de mare ajutor persoanelor dornice să scape de kilogramele în plus, recomandata şi persoanelor care suferă de anemie.
Chefirul se poate consuma ca atare sau în diferite combinaţii. De exemplu, puteţi amesteca 200g de chefir cu 75-100g de fructe proaspete (banane, zmeură, căpşune, piersici, caise), fără sâmburi şi tăiate mărunt. Peste acestea, se adaugă o linguriţă cu suc de lămâie şi una-două linguriţe cu miere, totul amestecându-se bine într-un blender.