Firmele care ofera servicii de reintegrare pe piata fortei de munca a angajatilor disponibilizati au suferit o mare dezamagire. Desi se asteptau la un numar foarte mare de solicitari pentru asemenea proiecte, companiile care au facut in ultima perioada restructurari nu au solicitat replasarea personalului concediat. Mai mult, chiar si cele care obisnuiau sa recurga la astfel de servicii, le-au sters de pe lista. Irina Manolescu, director executiv DBM Romania spune ca piata de outplacement nu ca
Firmele care ofera servicii de reintegrare pe piata fortei de munca a angajatilor disponibilizati au suferit o mare dezamagire. Desi se asteptau la un numar foarte mare de solicitari pentru asemenea proiecte, companiile care au facut in ultima perioada restructurari nu au solicitat replasarea personalului concediat. Mai mult, chiar si cele care obisnuiau sa recurga la astfel de servicii, le-au sters de pe lista.
Irina Manolescu, director executiv DBM Romania spune ca piata de outplacement nu castiga nimic de pe urma crizei. Mai degraba, companiile prefera metodele traditionale, precum platile compensatorii. Daca in tarile europene, in 90% din cazuri, companiile folosesc outplacementul, in Romania nu putem vorbi nici macar de un procent de 10%.
“Cand decizi sa faci o restructurare, se produce o ruptura in interiorul companiei respective. Cei care raman se gandesc: eu, cand urmez?, iar cei care pleaca, pleaca cu sentimentul: dar de ce eu?. Astfel de servicii sting aceste sentimente si ii ajuta pe oameni sa vada rostul unei astfel de actiuni”, a declarat, pentru Capital.ro, Irina Manolescu.
“Cine mai sta sa ofere acum servicii de outplacement, cand criza este cea mai buna scuza? Chiar si cele mai mari firme au renuntat sa investeasca in acest segment. Vedeti cazul Petrom, care are, din aceasta cauza, mii de pro