Comisia Europeana de la Bruxelles a fost din nou criticata pentru cheltuieli exagerate, de data acesta pe... espressoare.
Anul trecut, in decembrie, conducerea Uniunii Europene cumpara 21 de espressoare de lux a cate 5.000 de euro si, pentru ca gustul cafelelor nu era cel asteptat de la asemenea aparate premium, oficialii europeni si-au mai adaugat o sarcina in fisa postului, cea de monitor de cafea.
Mai bine zis, au incheiat un contract cu producatorul italian al espressoarelor, La Cimbali, pretinzand ca pe langa aparate sa primeasca si cateva ore de training. Cu alte cuvinte, oficialii vor afla totul despre cafea de la „teoria degustarii cafelei la tehnici senzoriale", „retete si hinturi" pana la „proceduri de mentenanta a aparatelor".
In Romania, interesul pentru cafea si espressoare nu a ajuns inca atat de departe, dar face deja parte din ritualul exersat al intalnirilor de afaceri sau al pauzelor de cafea de la birou.
„Cafeaua are in primul rand un efect psihoterapeutic pozitiv," spune Crenguta Rosu, managing partner la compania de comunicare si pr Dc Communication. „Eu si colegii mei suntem mari „cafegii", iar de ziua companiei ne-am facut cadou un espressor mai mare care are de toate."
Cand nu-si bea cafeaua in biroul sau din cladirea The Ark-Bursa de Marfuri, Crenguta Rosu prefera sa mearga intr-un mediu mai intim precum Galleron care este impartit in mai multe camere, fiecare cu „aroma" sa. Sau in English-bar-ul de la Hilton.
Presedintele companiei Sonya Mod, Alexandre Eram a preferat pentru birou un espressor mai mic si mai cochet si isi programeaza de obicei intalnirile cu partenerii de afaceri in companie pentru ca „mi-am luat espressor, trebuie sa-l folosesc nu?" glumeste Eram. Espressorul sau este un model Nespresso, Le Cube argintiu, achizitionat din Paris in urma cu doi ani, pentru care omul de afaceri a plati