Din acest an, IP Devel, divizia locala a producatorului de software Enea, nu va mai lucra numai la proiectele proprii destinate aproape in totalitate clientilor straini, ci va incepe sa colaboreze cu filiala globala pentru proiecte mixte, anunta Per Akerberg, noul presedinte si director executiv al companiei suedeze.
"Este un model nou de business pe care noi il numim 'bridged services'. Mai exact, combinam resursele din Romania cu cele din Suedia pentru proiectele globale pe care le dezvoltam", spune Per Akerberg, care a fost numit presedinte si CEO al Enea la inceputul acestei luni.
Managerul, care a venit la Enea in 2004 pentru a coordona divizia Embedded Technology, va prelua propriu-zis conducerea companiei suedeze din 27 martie, dupa mai bine de doi ani in care a ocupat functia de director de operatiuni.
Astfel, Romania ocupa de anul acesta un loc important in strategia producatorului de software Enea intrucat, dincolo de activitatile de cercetare si dezvoltare si de proiectele pe care le desfasoara pentru clientii in majoritate straini, Enea Romania va incepe sa colaboreze cu echipa din Suedia pentru proiectele globale. "Romania este un atu pentru Enea, industria software bine dezvoltata, forta de munca specializata sau pozitionarea geografica a tarii fiind numai cateva dintre motivele pentru care vrem sa ne dezvoltam puternic aici", explica Akerberg, amintind de asemenea de planurile companiei de a deschide inca un birou la Iasi in al treilea trimestru al acestui an, in urma unei investitii mai mici de jumatate de milion de euro, aferenta costurilor de amenajare si cheltuielilor de management pentru un an.
In ce priveste vanzarile, compania suedeza estimeaza afaceri de peste 7 milioane de euro in Romania anul acesta, din care aproximativ 10% va fi profit net. "Asteptarile de crestere sunt destul de mari, de 56% fata de 2008, cand am a