Edilul comunei Alexandru cel Bun se declară gata să înfiinţeze prima casă de toleranţă din Moldova. Primarul ştie deja cum se va numi, arăta şi funcţiona stabilimentul. „Am deja în minte vreo 20 de locuri unde aş putea să-l ridic”, spune Ion Rotaru. Ion Rotaru, primarul comunei Alexandru cel Bun din Neamţ, spune că ar lepăda bucuros panglica de primar pentru a deveni „matronul” unei case de toleranţă.
S-a gândit la toate. „Cu siguranţă, bordelul ar fi într-un loc unde este trafic. La intrare ar fi şi un loc deschis, unde să se stea la masă. Cel mai sigur, va avea o denumire de genul «Moulin Rouge», pentru că nu ar atrage pe nimeni dacă s-ar chema «La Rotaru»”, mărturiseşte primarul. Restaurantul de la intrare, în viziunea acestuia, ar fi tot un loc unde să se înfiripe relaţiile pe bani.
Prostituatele, „operatoare ecologice”
Văduv de ani buni, primarul nu se fereşte să recunoască faptul că a frecventat astfel de localuri, în Vest, şi că va fi la rândul lui un client fidel al stabilimentului.
Pentru că angajatele vor fi salariate cu acte în regulă, Ion Rotaru a căutat în nomenclatorul meseriilor să vadă ce funcţii legale ar putea avea fetele. „Singura denumire care li s-ar potrivi ar fi cea de «operatoare ecologice» pentru că, în primul rând, ele operează şi apoi, nici nu poluează”, mai spune amuzat Ion Rotaru.
Acesta afirmă că stabilimentul va deservi inclusiv municipiul Piatra Neamţ, aflat în apropiere, şi a calculat că 100 de „angajatele” ar fi de ajuns să facă faţă bărbaţilor din comunitate.
Edilul mai susţine că nu ar avea nici o problemă să găsească „mână de lucru”. După ce şi-a făcut publică această iniţiativă, el spune că a primit numeroase telefoane de la diverse „doamne şi domnişoare din judeţ”, care voiau să afle mai multe.
„Nimeni şi nimic nu-ţi aduce mai mul