Persoanele care consuma carne de vita, porc sau miel in cantitati mari sunt predispuse riscului de a orbi. Carnea rosie in exces dubleaza riscul aparitiei complicatiilor la nivel ocular.
Cercetatorii australieni au recomandat persoanelor care consuma carne rosie de cinci ori pe saptamana sa incerce sa alterneze mesele si cu cea de pui, informeaza Daily Mail.
Ei au realizat mai multe teste, pe un esantion de 5600 de persoane, cu varste cuprinse intre 50 si 60 de ani. Timp de 13 ani, cercetatorii au supravegheat atent regimul lor alimentar.
Rezultatele testelor au aratat ca riscul oribirii este cu 57% mai mare in cazul persoanelor care prefera carnea rosie decat a celor care consuma mai mult pui.
Directorul Institutului de Oftalmologie din Melbourne a declarat ca aceste concluzii sunt preliminare si momentan nu se impune un avertisment transant catre populatie.
Tocmai de aceea, testele in acest domeniu vor continua. Medicii vor sa afle daca afectiunile oftalmologice care apar la aceste persoane sunt strans legate de varsta sau doar alimentatia bogata in carne rosie cauzeaza aceste probleme.
Persoanele care consuma carne de vita, porc sau miel in cantitati mari sunt predispuse riscului de a orbi. Carnea rosie in exces dubleaza riscul aparitiei complicatiilor la nivel ocular.
Cercetatorii australieni au recomandat persoanelor care consuma carne rosie de cinci ori pe saptamana sa incerce sa alterneze mesele si cu cea de pui, informeaza Daily Mail.
Ei au realizat mai multe teste, pe un esantion de 5600 de persoane, cu varste cuprinse intre 50 si 60 de ani. Timp de 13 ani, cercetatorii au supravegheat atent regimul lor alimentar.
Rezultatele testelor au aratat ca riscul oribirii este cu 57% mai mare in cazul persoanelor care prefera carnea rosie decat a celor care