Angajaţii firmelor de salubritate au ieşit ieri-dimineaţă pe arterele principale ale Capitalei, înarmaţi cu perii, mături şi furtunuri cu apă, începând operaţiunea de spălare a Bucureştiului. Inspectorii Primăriei Municipiului Bucureşti vor merge mâine să verifice munca angajaţilor de la salubritate. Ieri, de la ora 5.00, angajaţii companiilor de salubritate Romprest, Rosal şi Supercom au ieşit la spălat coşuri de gunoi, străzi, trotuare, bănci şi chiar semne de circulaţie.
„Am ieşit cu opt maşini de spălat şi limpezit şi patru maşini de măturat, iar pe străzi spălăm cu un detergent biodegradabil”, a declarat ieri, pentru „Adevărul“, directorul Romprest, Sorin Velicu.
De zece ori mai mult decât un lichid de vase
Potrivit unor şoferi ai Romprest, un litru de soluţie biodegradabilă ar costa 30 de lei, adică de zece ori mai mult decât un litru de detergent de vase. Această cheltuială pare să fie motivul invocat de edilul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, pentru refuzul de a spăla străzile.
„Nu voi irosi banul public, (…) mai ales că bulevardele principale din sector sunt în administrarea Primăriei Capitalei”, a precizat Piedone, într-un comunicat transmis ieri. El a adăugat că preferă să măture aleile şi străduţele.
Rosal lasă parfum
Firma de salubrizare din sectorul 2, Supercom, a ieşit ieri pe teren, de la ora 5.00, cu peste 20 de maşini. Străzile au fost spălate cu detergent, iar coşurile de gunoi au fost curăţate cu mâna.
Rosal, firma deputatului Silviu Prigoană, a început treaba tot de la aceeaşi oră. “ Cred că sunt acum pe străzi şase sau şapte maşini, care vor lucra până la ora 14.00”, a spus Constantin Ghiţă, şoferul unei maşini de spălat.
În urma autovehiculelor speciale a rămas un miros cum nici în parcuri nu s-a simţit vreodată.În sectorul