Calitate, rigurozitate şi implicare maximă sunt cele trei cerinţe, în privinţa organizării scrutinului pentru Parlamentul European,.pe care vicepremierul Dan Nica le-a formulat, ieri, în cadrul videoconferinţei cu prefecţii din toată ţara. Ministrul de Interne le-a cerut acestora ca scrutinul să fie pregătit „ireproşabil".
Astfel, el a solicitat prefecţilor să organizeze, cu sprijinul Autorităţii Electorale Permanente, o instruire a primarilor şi a secretarilor de comune, oraşe şi municipii cu privire la desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European. Prefectii urmează să stabilească, prin ordin, şi componenţa comisiei tehnice judeţene, respectiv numerotarea acestora - până la 27 martie. Astfel, până la 31 martie, autorităţile locale au obligaţia să comunice în scris Autorităţii Electorale Permanente care este numerotarea secţiei de vot, delimitarea, precum şi datele relevante privind imobilul în care se desfăşoară votarea, a spus vicepremierul. Mai mult, până la 7 aprilie, prefecţii, preşedinţii de Consilii Judeţene şi primarii de sector ai Capitalei trebuie să asigure sediile Birourilor Electorale Judeţene, ale Birourilor Electorale de Sector şi condiţii corespunzătoare de funcţionare a acestora. „Trebuie să aveţi o implicare maximă şi să respectaţi întocmai calendarul şi programul de măsuri pe care trebuie să îl luaţi în conformitate cu legislaţia pe care a adoptat-o Guvernul, acum o lună de zile. Până în prezent s-a constituit Biroul Electoral Central şi acest lucru înseamnă că avem cei cinci judecători, a fost ales preşedintele şi locţiitorul şi a fost completat biroul cu preşedintele şi vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente. Funcţionează site-ul BEC, www.bec2009pe.ro”, a mai explicat Dan Nica. (M.T.)
Calitate, rigurozitate şi implicare maximă sunt cele trei cerinţe, în privinţa organizării scrutinului pentru Parlamentul European