REŞIŢA: Edilii spun că banii primiţi nu le ajung nici să finalizeze ce au început Odată cu venirea banilor pentru bugetul acestui an, primarii conştientizează efectele crizei financiare.
Banii pentru primăriile judeţului Caraş-Severin nu s-au împărţit frăţeşte. Cel puţin, asta declară fiecare primar în parte. Unii au primit ceva, alţii deloc, însă toţi spun că banii nu sunt de ajuns. Pe ultimul loc în topul oraşelor care au primit bani pentru buget stă municipiul Caransebeş. Autorităţile de aici se văd nevoite să se descurce cu bugetul pe care-l deţin, asta, pentru că de la Consiliul Judeţean nu au primit nimic.
„Caransebeşul nu este al cuiva, este al caransebeşenilor. Chiar dacă aţi fi dat cât la Oţelu Roşu, era discreţionar, dar să daţi zero. Pentru Caransebeş, zero este un genocid“, a afirmat, nervos, consilierul judeţean Ioan Cojocaru, directorul Casei de cultură „George Suru“ din Caransebeş.
Un pic mai norocoşi au fost bocşenii. Primăria din Bocşa dispune astăzi de 500.000 de lei de la CJ, în condiţiile în care „nevoile noastre sunt de zece ori mai mari. Banii sunt foarte puţini, dar eu sper să nu fie singurii“, a declarat primarul Mirel Pascu. Astăzi, în Bocşa, se pune pe picioare cel mai mare proiect al oraşului: aducţiunea de apă la Ocna de Fier, în valoare de 700.000 de lei, la care se adaugă studii de fezabilitate de 40.000 de euro. „Ca să rezolv toate problemele, am nevoie de 5 milioane de lei“, a adăugat edilul Pascu.
Un primar fericit la Herculane
La mijlocul topului se situează oraşele Oraviţa, Oţelu Roşu şi Băile Herculane, care au primit pentru buget 1.200.000 de lei fiecare. Cel mai fericit edil al topului s-a arătat a fi primarul Nicuşor Vasilescu, de la Băile Herculane. „Am primit destul de mult în comparaţie cu mărimea oraşului. Mă bucur că am primit atât, înseamnă foarte mul