Ingrediente (pentru 8 persoane): 250 g cartofi, 150 g branza dulce, 50g zahar, 500g faina, 30g drojdie proaspata, 2 oua, 1 portocala, 1 lamaie, ½ pahar lapte, 2 linguri miere fluida, zahar pudra, ulei, 1 varf de cutit sare.
Mod de preparare: Cartofii fierti se curata de coaja, se aseaza intr-un vas adanc si se zdrobesc impreuna cu branza. Apoi se adauga oul, zaharul, coaja rasa de la portocala, sucul de la lamaie, putina sare si drojdia dizolvata in lapte caldut. Se framanta pana se obtine un aluat moale, dar consistent si se lasa acoperit, timp de o ora. Dupa ce aluatul a crescut, se rup din el bucati, se modeleaza suluri lungi de circa 15 cm si se unesc capetele formand astfel cercuri. Se prajesc in ulei din abundenta pana devin aurii si pufoase. Se scot pe un servet de hartie, se ung cu miere si se pun pe platoul de servire, apoi se presara cu zahar pudra si se servesc.
Ingrediente (pentru 8 persoane): 250 g cartofi, 150 g branza dulce, 50g zahar, 500g faina, 30g drojdie proaspata, 2 oua, 1 portocala, 1 lamaie, ½ pahar lapte, 2 linguri miere fluida, zahar pudra, ulei, 1 varf de cutit sare.
Mod de preparare: Cartofii fierti se curata de coaja, se aseaza intr-un vas adanc si se zdrobesc impreuna cu branza. Apoi se adauga oul, zaharul, coaja rasa de la portocala, sucul de la lamaie, putina sare si drojdia dizolvata in lapte caldut. Se framanta pana se obtine un aluat moale, dar consistent si se lasa acoperit, timp de o ora. Dupa ce aluatul a crescut, se rup din el bucati, se modeleaza suluri lungi de circa 15 cm si se unesc capetele formand astfel cercuri. Se prajesc in ulei din abundenta pana devin aurii si pufoase. Se scot pe un servet de hartie, se ung cu miere si se pun pe platoul de servire, apoi se presara cu zahar pudra si se servesc.