Mii de români l-au însoţit astăzi pe ultimul drum pe regretatul artist Ion Dolănescu. Bucureştenii au venit de dimineaţă pentru a-i aduce flori marelui artist şi a aprinde câte o lumânare la căpătâiul acestuia. Parcul din faţa Ateneului a fost plin de cei care doreau să-şi ia adio de la cel supranumit "Regele muzicii populare româneşti".
Trupul lui Ion Dolănescu a fost depus în incinta Ateneului Român încă de sâmbătă, la ora 10:00, într-un loc care pentru marele artist a avut o semnificaţie deosebită, interpretul cântând mulţi ani în cadrul Ansamblului "Rapsodia Română".
Artistul a fost omagiat printr-un concert susţinut de orchestra "Lăutarii" din Basarabia, condusă de maestrul Nicolae Botgros. De la ora 11:30, rudele şi prietenii apropiaţi au vorbit despre cel care pe parcursul întregii activităţi artistice a creat o nouă şcoală de interpretare a muzicii populare.
CONCERT EMOŢIONANT
Concertul de adio a fost încheiat emoţionant de Ionuţ Dolănescu, fiul artistului, care a interpretat melodia "Lume, soro, lume", ţinând în braţe nepotul pe care Ion Dolănescu şi l-a dorit foarte mult. Ionuţ Dolănescu a mulţumit autorităţilor pentru onoarea făcută familiei de a permite ca trupul tatălui său să fie depus în "sanctuarul artei româneşti".
"Vreau să mulţumesc în mod special maestrului Nicolae Botgros, ultimul dirijor cu care tatăl meu a colaborat. Ca fiu, îmi este foarte greu să vorbesc despre personalitatea acestui mare om şi mare artist. Vreau să mulţumesc acestui popor minunat, acestei mulţimi de oameni, care a venit să-şi ia rămas bun de la artistul pe care l-a adulat o viaţă întreagă. Sunt totuşi fericit că i-am adus pe lume acest nepot pe care şi l-a dorit atât de mult. Dacă a fost supranumit «Regele muzicii populare româneşti», cred că i-ar fi plăcut ca tot aşa să plece dintre noi: ca un rege. A fost un artist