Ce calificative acorda absolventii scolilor pe care le-au absolvit din punctul de vedere al oportunitatilor pentru networking.
"It is not what you know, but who you know". Se spune ca in business nu conteaza ce stii, ci pe cine stii. Unul dintre principalele beneficii ale programelor de MBA sau Executive MBA este networking-ul, mai exact posibilitatea de a intalni oameni relevanti, cu experienta relevanta si de a invata de la ei.
Este foarte posibil ca absolventii sa uite peste cativa ani ceea ce au invatat in timpul programului de MBA/EMBA, dar este mai putin probabil sa uite oamenii pe care i-au conoscut si cu care, de multe ori, au pornit businessuri.
Networking-ul a fost bifat de catre absolventi in proportie de 60% ca fiind principalul beneficiu in urma absolvirii unui program de instruire manageriala.
"Cel mai important beneficiu este colaborarea continua cu colegii mei, manageri de top, de la care am invatat foarte multe. Relatiile pe care le avem au depasit de mult sfera exclusiv academica, cu mai multi dintre ei colaborez deja profesional", spune Radu Bragarea, Chief Operating Officer al AIG Life Asigurari Romania, student al EMBA WU Executive Academy Viena.
Posibilitatile de networking se numara printre cele mai puternice argumente pe care le folosesc scolile de afaceri pentru a atrage candidati, avand in vedere ca o mare parte din beneficiile unui MBA vin de pe urma interactiunii cu alti oameni de business.
Networking-ul este in stransa legatura cu varsta studentilor si cu backgroundul lor profesional. Oamenii vor sa fie plasati in niste contexte in care sa poata invata cat mai mult unii de la ceilalti.
Pe primele patru locuri se afla programe de Executive MBA, in cadrul carora, in general, varsta studentilor este mai inaintata, gradul de senioritate este mai mare, iar anii de experienta in management mai mult