Industria muzicala franceza a reusit sa convinga guvernul, acesta urmand sa scoata o lege potrivit careia oamenii vor fi deconectati de la internet daca primesc mai mult de doua avertismente de incalcare a copyrightului.
Ministrul culturii francez, Christine Albanel, sustine ca efectele file-sharingului reprezinta un adevarat dezastru, si ca pirateria dauneaza in mod serios economiei si stanjeneste dezvoltarea culturala.
Pentru a reduce pirateria, noua lege cere oricarui ISP (internet service provider) sa taie accesul la internet "recidivistilor". Daca acestia nu iau in seama avertismentele, vor ramane fara net pana la un an.
Publicul s-a opus activ legii, aratand ca aceasta restrange libertatea si dreptul la viata privata. Intr-un sondaj recent, 90% dintre cei intervievati au fost impotriva legii. In ciuda acestor lucruri, proiectul are in spate majoritatea in parlamentul francez, si se asteapta sa fie adoptat cu usurinta la inceputul lui aprilie.
Un reporter de la Hebdo Cinema a testat cativa politicieni, ca sa arate tuturor ca acestia nu au nici cea mai mica idee despre ce voteaza. Intrebarea sa a fost relativ simpla, presupunand ca acestia ar fi avut o minima documentare: "Ce e mai grav, BitTorrent sau Peer-To-Peer?". Cele doua variante reprezinta acelasi lucru.
Raspunsurile primite au aratat clar ca acestia nu cunosc in momentul de fata detalii cu privire la file-sharing: "Nu stiu, nu sunt tehnician", "Tocmai m-am intors din delegatie de la Washington", "Dati-mi un minut", "Va rog repetati intrebarea in franceza".
Lipsa informatiilor demonstreaza ca legislativul e complet in afara problemei, fiind de asemenea in necunostinta de cauza atunci cand vine vorba de potentialul consecintelor negative ale legii, arata Torrentfreak. Utilizatorii sunt ignorati, in vreme ce sfatuitorii politicienilor sunt hr