Ce calificativ acorda absolventii scolilor pe care le-au absolvit din punctul de vedere al imbunatatirii abilitatilor personale.
Cei mai buni manageri din lume nu se bazeaza numai pe studii si analize de piata, ci iau pulsul companiilor pe care le conduc “la prima mana”. Oricat de tehnic si de bine pregatit profesional ar fi un manager, daca nu stie cum sa vorbeasca, sa formuleze si sa exprime clar idei, sa transmita informatii coerente, nu va fi foarte bine privit de angajati si partenerii de afaceri.
Raspunsurile absolventilor au vizat masura in care si-au imbunatatit abilitatile “soft”, de comunciare si relationare , precum si masura in care urmarea programului a crescut increderea managerilor in fortele proprii.
Marile scoli de afaceri din lume insista tot mai mult pe dezvoltarea abilitatilor “soft” ale studentilor, in detrimentul celor tehnice, iar ideea ca un manager caruia ii lipsesc abilitatile de leadership nu va face niciodata performanta maxima capata tot mai multa greutate.
Acest lucru pentru ca atitudinea oamenilor care conduc echipe intr-o companie reprezinta principalul indicator al sanatatii acesteia.
Dezvoltarea abilitatilor de comunicare, de relationare, dobandirea increderii in fortele proprii sunt elemente la fel de importante in viata unui manager ca si cunoasterea contextului de business si a instrumentelor de dezvoltare a unei afaceri.
in momentul finalizarii programului, cei mai multi dintre manageri au enumerat printre principalele beneficii schimbarea de viziune si de atitudine, precum si o mai buna intelegere a importantei dezvoltarii abilitatilor soft.
Mai mult decat atat, multi dintre absolventi apreciaza contextul competitiv in care ii plaseaza programele de master si care ii ajuta sa aiba mai multa incredere in ei dupa absolvire.
Pe primul loc in clasamentul in functie de imbunatatirea