Chiar şi în condiţiile crizei economice, angajaţii din sistemul bancar au parte de creşteri salariale, cum este cazul celor de la BCR. De la începutul anului, banca a operat majorări sub 10%, în 2009 urmând să crească partea variabilă (bonusuri şi prime) a salariului, în funcţie de performanţă, a declarat Andreea Voinea, directorul de resurse umane al băncii, în cadrul seminarului "Cum schimbă criza piaţa muncii: maturizare forţată sau întoarcere în timp?", organizat de Ziarul Financiar. Cât despre politica de personal, oficialii băncii vor să menţină numărul angajaţilor, în acest an, la aproximativ 9.000 de persoane.
Vor exista totuşi nişte plecări, compensate prin angajări. BCR va renunţa la 400 de persoane prin externalizarea unor divizii, cum este cea de IT, iar în locul lor va angaja alte 400 de persoane pe funcţii noncomerciale, cum sunt cele de colectare, control, audit şi în special pe zona de risc, a adăugat Voinea. Ea spune că în acest an, în condiţiile crizei economice, sistemul bancar se va confrunta cu un volum redus al recrutărilor, iar necesarul de personal va fi acoperit prin reconversia angajaţilor existenţi în companie. Directorul de comunicare al BCR, Cornel Cojocaru a precizat că banca are în prezent 8.700 de angajaţi şi că salariile au fost majorate la începutul lui 2009 cu 3,15%. El a adăugat că externalizarea unor divizii nu include şi activităţile de IT. (S.S.)
Chiar şi în condiţiile crizei economice, angajaţii din sistemul bancar au parte de creşteri salariale, cum este cazul celor de la BCR. De la începutul anului, banca a operat majorări sub 10%, în 2009 urmând să crească partea variabilă (bonusuri şi prime) a salariului, în funcţie de performanţă, a declarat Andreea Voinea, directorul de resurse umane al băncii, în cadrul seminarului "Cum schimbă criza piaţa muncii: maturizare forţată sau întoarcere în timp?", organizat de Z