Daca vrem sa fim sanatosi si sa traim mai mult, atunci trebuie sa reducem pe cat posibil consumul de carne rosie, potrivit unui nou studiu realizat de profesorul in nutritie, Barry Popkin.
Consumul de carne rosie creste riscul unei morti premature, mai spune studiul, ce a avut ca tema legatura dintre carnea de vita si de porc si cresterea mortalitatii, informeaza Washington Post.
Studiul, realizat pe 500.000 de persoane de varsta medie din Statele Unite, arata ca cei care consuma zilnic in jur de 120 de grame de carne rosie (echivalentul unui hamburger mic) sunt suspusi cu 30% mai mult unei morti premature fata de cei care nu consuma carne rosie atat de des.
Concret, risca sa moara in urmatorii zece ani, in special din cauza bolilor cardiace sau de cancer.
"Am gasit o legatura intre carnea rosie si procesata si riscul crescut de mortalitate", a declarat coordonatorul studiului, Rashmi Sinha, de la Institutul american al Cancerului.
La polul opus, consumul de peste, pui sau curcan scade riscul mortii premature. Nu cu mult, dar scade, spun cercetatorii!
Daca vrem sa fim sanatosi si sa traim mai mult, atunci trebuie sa reducem pe cat posibil consumul de carne rosie, potrivit unui nou studiu realizat de profesorul in nutritie, Barry Popkin.
Consumul de carne rosie creste riscul unei morti premature, mai spune studiul, ce a avut ca tema legatura dintre carnea de vita si de porc si cresterea mortalitatii, informeaza Washington Post.
Studiul, realizat pe 500.000 de persoane de varsta medie din Statele Unite, arata ca cei care consuma zilnic in jur de 120 de grame de carne rosie (echivalentul unui hamburger mic) sunt suspusi cu 30% mai mult unei morti premature fata de cei care nu consuma carne rosie atat de des.
Concret, risca sa moara in urmatorii zece ani, in