Iată câteva reţete cu ajutorul cărora veţi uita câteva zile de carne şi de lapte.Chifteluţe de prazIngrediente: un kg de praz nu prea gros, două linguri de făină, o lingură de margarină, o cană de ulei pentru prăjit, sare. Preparare: Se spală şi se curăţă prazul, apoi se taie bastonaşe şi se fierbe în apă cu sare, câteva minute. Se scurge bine şi apoi se trece prin maşina de tocat carne. Se adaugă pe rând margarina, sarea şi făina şi se am Iată câteva reţete cu ajutorul cărora veţi uita câteva zile de carne şi de lapte.Chifteluţe de prazIngrediente: un kg de praz nu prea gros, două linguri de făină, o lingură de margarină, o cană de ulei pentru prăjit, sare. Preparare: Se spală şi se curăţă prazul, apoi se taie bastonaşe şi se fierbe în apă cu sare, câteva minute. Se scurge bine şi apoi se trece prin maşina de tocat carne. Se adaugă pe rând margarina, sarea şi făina şi se am
Iată câteva reţete cu ajutorul cărora veţi uita câteva zile de carne şi de lapte.
Chifteluţe de praz
Ingrediente: un kg de praz nu prea gros, două linguri de făină, o lingură de margarină, o cană de ulei pentru prăjit, sare.
Preparare: Se spală şi se curăţă prazul, apoi se taie bastonaşe şi se fierbe în apă cu sare, câteva minute. Se scurge bine şi apoi se trece prin maşina de tocat carne. Se adaugă pe rând margarina, sarea şi făina şi se amestecă foarte bine, până când compoziţia va fi ca o ciulama foarte groasă. Ca să fie mai pufoase, se poate adauga puţin miez de pâine înmuiat în apă şi stors. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se pune compoziţia de chiftele cu ajutorul unei linguri. Se rumenesc chifteluţele pe o parte şi pe cealaltă şi se scot fie într-un castron, fie într-o crăticioară, în cazul în care sunt preferate cu sos de roşii, de exemplu.
Conopidă napoletană
Ingrediente: o jumătate de conopidă potrivită, o cutie de roşii în bulio