Tradiţionalele ace din medicina chinezească le relaxează pe gravide în timpul travaliului, dar pot fi folosite şi pentru stimularea lactaţiei. Sursa: Hepta
Pentru a încuraja femeile să nască pe cale naturală, dar şi pentru a evita efectele adverse ale medicamentelor, medicii propun gravidelor să se relaxeze cu ajutorul medicinei tradiţionale chinezeşti. Una dintre ofertele de pe piaţă este cea a maternităţii Centrului Medical Unirea din Capitală, care oferă gravidelor tratamentul cu ajutorul acupuncturii.
Acele chinezeşti scăpă femeile de durerile naşterii, dar şi de neplăcerile pe care le au în timpul sarcinii sau atunci când alăptează, susţin doctorii care practică această procedură.
60 de lei o şedinţă
Începând cu această lună, maternitatea Centrului Medical Unirea „Regina Maria”, din Capitală, oferă pacientelor acupunctură ca tratament împotriva durerii şi simptomelor sarcinii şi naşterii. Tradiţional, tratamentul este folosit pentru ameliorarea durerii.
La femeile însărcinate procedura poate trata vărsăturile, dar şi durerile specifice acestei perioade. Acupunctura este folosită şi ca metodă de relaxare în pregătirea pentru naştere. Tratamentul ajută femeile şi după naşterea copilului, prin tratarea mastitei, a lactaţiei insuficiente sau a metroragiilor.
„Beneficiile acupuncturii constau nu doar în ameliorarea durerilor sau simptomelor cauzate de sarcină. Prin folosirea acestei metode se evită alte tratamente, calmante sau anestezice, care pot declanşa efecte nocive”, afirmă doctorul Nicolae Braşoveanu, medic de medicină generală cu specializare în acupunctură la maternitatea CMU. Acele folosite pentru acupunctură sunt de unică folosinţă, iar costul unei şedinţe este de 60 de lei, acupunctura nefiind inclusă în pachetul de naştere.
Inspirat de sistemul german