Grecia dezvăluie cetăţi antice, temple şi mănăstiri pe care localnicii le-au păstrat cu sfinţenie. Sursa: AP Photo
Legendele spun că fiecare piatră din Grecia are povestea ei. Cele mai spectaculoase au fost transformate astăzi în destinaţii de pelerinaj, spre care sute de mii de turişti se îndreaptă în fiecare an. Ei se delectează cu urmele celor peste 4.000 de ani de istorie şi admiră în toate formele ei amprentele ortodoxismului, printre care se strecoară încă vizibile reminiscenţele dominaţiilor veneţiene şi otomane.
Atena, un labirint al culturii
Parthenonul şi celelalte clădiri de pe Acropole au fost construite de Pericle în secolul V î.e.n. Acropole înseamnă, de fapt, oraşul de sus sau oraşul superior, unde locuitorii se pot refugia în cazul unei invazii.
De aceea, pe Acropole sunt construite şi monumentele religioase importante, fiind considerat cel mai sigur loc din întregul oraş. Pe strada Akadimias turiştii doritori de instruire găsesc Centrul Cultural al Atenei - o adevărată bijuterie arhitectonică din secolul al XIX-lea care găzduieşte o sumedenie de evenimente culturale. Tot aici îşi au sediul Muzeul Teatrului din Atena şi Biblioteca publică. Grădinile Naţionale, folosite în trecut exclusiv de palatul regal, sunt deschise acum publicului.
Riviera Olimpului
„Turiştii care poposesc pe Riviera Olimpului vor vedea sanctuarul vechii Elade, dedicat zeului Apollo, situat pe culmile joase ale Muntelui Parnassus, şi vor putea vizita situl arheologic, cu amfiteatrul şi Templul lui Apollo, care adăpostea în trecut preţiosul Oracol de la Delphi”, povesteşte Marius Usturoiu, managerul agenţiei Mareea. Traseul vizitatorilor poate continua spre Kalambaka, oraş aşezat în umbra fascinantelor mănăstiri ale complexului monahal de la Meteora, înălţate în văzduh, parcă suspendate pe stâncile abrupte