Sandra Magnus, astronaut al NASA, se va intoarce din cea mai recenta misiune spatiala internationala, cu o noua indeletnicire ciudata: gatitul in spatiu.
Aceasta metoda a inceput ca un experiment timid, care a necesitat timp pentru a usura viata astronautilor, informeaza NBC.
Totul a inceput cu o o conserva de pui cu legume, la care astronautul a adaugat masline, rosii uscate si sos. Rezultatul a fost departe de a fi satisfacator, dar experimentele culinare nu s-au oprit aici.
"La sfarsit, a iesit o mancare proasta, din cauza faptului ca fiecare element era foarte puternic aromat", a declarat Magnus. Totusi, astronautul nu s-a descurajat si a continuat sa gateasca pentru colegii sai.
"Orice gatesc, stiu ca baietii vor savura noile combinatii culinare pe care le fac", a adaugat astronautul.
Sandra Magnus a primit cateva sfaturi, in domeniul culinar, de la fostul comandant al Statiei Spatiale, Peggy Whitson, care a gasit o metoda de a gati usturoiul proaspat adus de navele rusesti.
"Pentru a prepara usturoiul, trebuie sa il pui intr-o folie in care il impacheteaza rusii, impreuna cu ceapa toccata. Dupa aceea, amestecul il stropesti cu ulei de masline si il pui in cuptorul cu microunde.
Cuptorul merge numai 30 de minute si trebuie sa il repornesti mereu. Dupa patru sau cinci incalziri, rezultatul este foarte gustos", a declarat astronautul.
Sandra Magnus, astronaut al NASA, se va intoarce din cea mai recenta misiune spatiala internationala, cu o noua indeletnicire ciudata: gatitul in spatiu.
Aceasta metoda a inceput ca un experiment timid, care a necesitat timp pentru a usura viata astronautilor, informeaza NBC.
Totul a inceput cu o o conserva de pui cu legume, la care astronautul a adaugat masline, rosii uscate si sos. Rezultatul a fost departe