» Sute de elevi constanteni au invatat ca scoala poate insemna si altceva in afara orelor de curs.
» Cu ajutorul fondurilor europene, acestia au vizitat locuri noi din tara sau din Europa, care le-au imbogatit orizontul cultural.
» Altii au ales sa se specializeze in meseria de jurnalist sau sa descopere traditiile culturale romanesti.
Inspectoratul scolar judetean Constanta a organizat ieri, la Palatul Copiilor, deschiderea oficiala a concursului national "Made for Europe". La concurs au participat 19 unitati de invatamant din judet, care au organizat cate un stand de prezentare a produselor finale rezultate in cadrul proiectelor finantate prin programe comunitare. Cu ajutorul acestor proiecte, sute de elevi constanteni si-au deschis orizontul de cunoastere. Cei de la scoala Vadu, de exemplu, au vizitat pentru prima data in viata lor locuri precum Planetariul, Delfinariul, mai multe muzee din Constanta si din Tulcea. Cu fonduri europene de aproape 5.500 de lei, au vizitat si lacasuri de cult, care i-au inspirat sa picteze icoane pe sticla pana si pe copiii de ciclu gimnazial.
Cei de la Grupul scolar Dimitrie Leonida au vizitat, in cadrul proiectului "Sinelimite 2", lagarele naziste de pe teritoriul Poloniei, poarta Brandenburg din Berlin, sim--bolul diviziunii est-vest, si se pregatesc sa plece, in cateva zile, spre Franta. Liceenii de la Grupul scolar C.A. Rosetti au optat pentru singurul proiect de mediu prezent in concurs, "Sanatatea Mediului este sanatatea ta", care i-a informat pe elevi, dar nu numai, despre importanta calitatii apei si a aerului, despre schimbarile climaterice, biosecuritate, poluare fonica. Grupul scolar Carmen Sylva din Eforie Sud s-a axat pe un proiect care vizeaza viitorul energiei, in timp ce elevii scolii Generale din Castelu au realizat o miniredactie care publica ziarul "Jurnalistul