Efective de jandarmi în colaborare cu o echipă a Direcţiei Silvice Brăila au desfăşurat o acţiune de prevenire şi combatere a braconajului piscicol.
În ziua de 24 martie, între orele 02.30-10.30, oamenii legii au executat atât patrulare auto în zona localităţii Chiscani, cât şi patrulare cu ajutorul a două ambarcaţiuni, în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei. Cu această ocazie, au fost legitimate 11 persoane care se aflau în zona fluviului Dunărea, două fiind atenţionate cu privire la prevederile legale stabilite în cazul pescuitului şi acvaculturii. "S-a avut în vedere identificarea locurilor predispuse la fenomenul de braconaj piscicol şi conservarea bio -diversităţii. Chiar dacă, de această dată, nu au fost depistate persoane care încalcă legea, acţiunea are un ecou şi o urmare bună pentru viitor. Numai simpla prezenţă a efectivelor în teren, duce la prevenirea acestui fenomen, care, mai grav, se înregistrează şi în această arie naturală protejată", a declarat şeful echipei de agenţi de teren din cadrul Direcţiei Silvice Brăila - Parcul Natural Balta Mică, Gelu Găureanu. Astfel de acţiuni comune se vor executa şi în perioada următoare, în baza planurilor de cooperare încheiate între cele două instituţii.
Efective de jandarmi în colaborare cu o echipă a Direcţiei Silvice Brăila au desfăşurat o acţiune de prevenire şi combatere a braconajului piscicol.
În ziua de 24 martie, între orele 02.30-10.30, oamenii legii au executat atât patrulare auto în zona localităţii Chiscani, cât şi patrulare cu ajutorul a două ambarcaţiuni, în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei. Cu această ocazie, au fost legitimate 11 persoane care se aflau în zona fluviului Dunărea, două fiind atenţionate cu privire la prevederile legale stabilite în cazul pescuitului şi acvaculturii. "S-a avut în vedere identificarea locurilor predispuse la fenomenul de braconaj piscicol şi