Expresia faciala, miscarile corporale si relaxarea muschilor sunt semne ca animalele au orgasm. Pe de alta parte, aceste manifestari nu sunt proprii numai orgasmului, iar oamenii de stiinta devin sceptici atunci cand trebuie sa raspunda la aceasta intrebare.
Biologii Universitatii din Colorado vor sa afle daca animalele chiar simt placerea absoluta, informeaza LiveScience.
Sexul la animale este similar celui la om, pentru ca, la nivel cerebral, se solicita aceeasi parte. Privit intreg mediul de viata, sexul in cazul animalelor salbatice este considerat o vulnerabilitate.
Mai mult, animalele trebuie sa isi aleaga foarte bine momentul de imperechere pentru ca puii lor sa poata supravietui schimbarilor sezoniere, cum este cazul lupilor.
Acestea sunt doar cateva din motivele pentru care biologii sunt sceptici in privinta orgasmului necuvantatoarelor.
Pe de alta parte, placerea, atat in cazul animalelor cat si a oamenilor, este insotita de anumite expresii faciale si corporale. Biologii au comparat manifestarile unui bebelus cu ale unui soarece, atunci cand simt placerea.
Reactiile lor cerebrale sunt identice si tocmai de aceea, daca unui bebelus ii place o jucarie si zambeste, atunci si soarecele simte placere in timpul actului sexual.
Organic, experienta sexuala este similara omului cat si animalelor. Instinctele primitive stau la baza acestui contact, iar similitudinile sunt numeroase, cred biologii.
"Exista motive solide sa credem ca animalele au orgasm. Ipoteza mea este ca ele intr-adevar simt asta. Pe de alta parte, nici contrariul nu poate fi respins, iar unele reactii pot fi confundate", a spus biologul Mark Bekoff.
Expresia faciala, miscarile corporale si relaxarea muschilor sunt semne ca animalele au orgasm. Pe de alta parte, aceste manifestari nu su