O campanie adevărată de prevenire a consumului de droguri nu trebuie să se vadă pe stradă, în zonele destinate panotajului publicitar, ci în mediile tinerilor vulnerabili, susţine medicul psihiatru şi psihoterapeut, Eugen Hriscu, următorul invitat „La masa Adevărului”. El consideră că activităţile de prevenţie prost gândite pot creşte numărul tinerilor care ajung dependenţi de stupefiante, din simplul motiv că grupurile de adolescenţi resping valorile tradiţionale.
Deşi are puţin peste 30 de ani, Eugen Hriscu a tratat, cu rezultate bune şi foarte bune, un număr mare de toxicomani. El avertizează că, dacă autorităţile nu vor privi cu seriozitate chestiunea consumului de droguri, în zece ani de acum încolo vom avea probleme sociale foarte grave.
În opinia sa, este doar o chestiune de timp ca majoritatea toxicomanilor să fie dependenţi de cocaină, iar nivelul insecurităţii cetăţenilor obişnuiţi să crească. Eugen Hriscu a mai spus că drogurile preferate de români, la ora actuală, sunt haşişul şi marijuana, în vreme ce ecstasy rămâne un drog pentru cei care frecventează cluburile de fiţe din marile oraşe.
Despre aceste lucruri şi despre multe alte aspecte interesante legate de modul în care statul român „doarme în front”, numai în următorul dialog „La masa Adevărului”!
Adresează întrebările tale lui Eugen Hriscu la rubrica de Comentarii!