Bursa se indrepta ieri spre sfarsitul celor trei saptamani de cresteri sustinute, in special pe societatile financiare, aproape de inchidere indicele BET-FI consemnand un declin de 2%, in timp ce indicatorul BET, al celor mai lichide 10 companii din piata, cobora cu 0,3%.
Analistii sunt de parere ca variatiile vor continua, insa isi vor mai reduce din amplitudine, in timp ce volumul tranzactiilor este de asteptat sa scada, pe fondul reintrarii investitorilor intr-o perioada de asteptare.
"Cresterea din ultima perioada a fost clar una contextuala. Evolutiile tot mai bune ale pietelor externe, precum si anuntul unui acord cu FMI au adus un plus de incredere printre investitori si a creat un val de optimism. In sedintele urmatoare ma astept insa ca piata sa ramana volatila, variatiile de pret sa fie insa ceva mai mici, iar volumele sa se reduca, pe fondul asteptarii investitorilor a rezultatelor trimestriale", a apreciat Adrian Anghel, analist in cadrul societatii de brokeraj Confident Invest.
Societatile financiare inregistrau la mijlocul sedintei corectii de pana la 3%, in cazul titlurilor SIF Muntenia (SIF4), in vreme ce restul SIF-urilor marcau scaderi in medie cu 2%. Cea mai redusa scadere era inregistrata de actiunile SIF Transilvania (SIF3), care coborau cu 0,6%, sub pretul de 0,3 lei/actiune, la ora 14:00.
In sectorul energetic, majoritatea companiilor se aflau pe plus la jumatatea sedintei de tranzactionare, singurele titluri care ajungeau pe minus fiind actiunile Petrom (SNP). Titlurile companiei petroliere consemnau un declin de 0,7%, coborand astfel sub pretul de 0,15 lei/actiune.
Rompetrol Rafinare (RRC), cea de-a doua companie petroliera din piata, inregistra un avans de 0,7%, in vreme ce societatea nationala de transport de gaze naturale Transgaz (TGN) consemna cel mai mare avans dintre companiile energetice, de 1,3%. Actiuni