» Mai multe avize s-au dat pentru ridicarea unui imobil cu 30 de etaje, in timp ce PUZ prevede doar 14, iar dezvoltatorul vrea 20.
» Proiectul a fost supus dezbaterii publice, inainte de a fi trimis spre aprobare la CGMB.
Un proiect cel putin ciudat a fost afisat spre dezbatere publica pe site-ul Primariei Capitalei si se refera la construirea unei cladiri a carei inaltime variaza in functie de avizul dat de fiecare institutie. In timp ce dezvoltatorul a cerut 20 de etaje, Planul Urbanistic Zonal Coordonator Sector 6 prevede o inaltime maxima admisa de 14 etaje in acea zona, iar Ministerul Dezvoltarii a semnat pentru un imobil de 30 de etaje. In plus, CUT (coeficientul de utilizare a terenului, care exprima raportul dintre suprafata construita desfasurata a tuturor nivelurilor si suprafata terenului) sare de la 3, cat prevad reglementarile in vigoare, la 5,5. Dupa ce se va incheia faza de dezbatere publica, in luna aprilie, proiectul va fi supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).
Cine da mai mult?
In 2005 s-a stabilit prin Hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti ca pe terenul de pe Bd. Iuliu Maniu nr. 141 se pot construi cladiri cu cel mult 14 etaje. In 2007, cel care dorea sa ridice acolo mai multe imobile a cerut primariei sa-i aprobe o inaltime maxima de 20 etaje. Blocurile urmau sa aiba destinatia de birouri, servicii, comert, hotel si locuire. Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor i-a dat unda verde pentru a construi pana la 30 de etaje, sub semnatura fostului director general din minister si actualului arhitect-sef al Capitalei, Gh. Patrascu. Avizul Comisiei Tehnice de Circulatie a fost dat insa pentru o inaltime de doar 13 etaje, in timp ce Comisia Tehnica de Urbanism a fost de acord cu 20 de etaje. Acest din urma aviz este semnat tot de Gh. Patrascu, de data