Un regim alimentar adecvat bolilor cardice incepe prin scaderea in greutate. Acesta are ca rezultat scaderea travaliului cardiac, al lipidelor si al tensiunii arteriale. Vor fi evitate alimentele care produc disconfort gastric, alimentele bogate in sodiu (varza, telina, spanac, leguminoase uscate, sfecla). Se evita de asemenea alimentele foarte reci sau foarte calde, cofeina. Alimentele permise sunt:
- laptele degresat, urda, casul nesarat, carnea slaba, preferabil de peste, pasare sau vita in cantitate de 150-200g pe zi de 2-3 ori pe saptamana, preparata prin fierbere, gratar sau la cuptor. 2-3 oua pe saptamana, numai in preparate alimentare, ocazional unt, zilnic uleiuri vegetale, paine nesarata veche de o zi in raport cu necesarul caloric, legumele si fructele fierte sau crude. Acrirea alimentelor se va face cu zeama de lamaie. Bauturile permise: ceai de plante, suc de fructe si legume, lapte batut, lapte degresat, iaurt, cafea de orz; sunt contraindicate bauturile carbogazoase.
Se vor evita discutiile in timpul meselor, consumul de lichide in timpul meselor. Masa de seara se va servi cu 2-3 ore inainte de culcare, ne-a informat nutrisionista Nora Timar.
Un regim alimentar adecvat bolilor cardice incepe prin scaderea in greutate. Acesta are ca rezultat scaderea travaliului cardiac, al lipidelor si al tensiunii arteriale. Vor fi evitate alimentele care produc disconfort gastric, alimentele bogate in sodiu (varza, telina, spanac, leguminoase uscate, sfecla). Se evita de asemenea alimentele foarte reci sau foarte calde, cofeina. Alimentele permise sunt:
- laptele degresat, urda, casul nesarat, carnea slaba, preferabil de peste, pasare sau vita in cantitate de 150-200g pe zi de 2-3 ori pe saptamana, preparata prin fierbere, gratar sau la cuptor. 2-3 oua pe saptamana, numai in preparate alimentare, ocazional unt, zilnic uleiuri vegetale, paine