Ca legumele sunt bune pentru sanatate e deja un cliseu. Stii ca trebuie sa consumi 5 pana la 9 legume pe zi, dar stiai si care sunt acelea care iti pot intari sistemul imunitar in asa fel incat riscul de cancer, boli ale inimii si diabet sa scada considerabil?
Rosiile
Desi, tehnic sunt fructe, rosiile sunt servite si gatite ca si legume. Este binecunoscuta capacitatea lor de a lupta impotriva cancerului, iar complexul de vitamine, de la A la K, nu face decat sa tina presiunea arteriala in frau si sa reduca numarul de radicali liberi din corp.
Broccoli
Putine alimente au capacitatea de a lupta cu bolile asa cum o face broccoli. Aceasta leguma este un adevarat depozit de antioxidanti, care au toate calitatile de a reduce riscul aparitiei cancerului la stomac si plamani. Broccoli previne, de asemenea, raceala si virozele, continand mari cantitati de beta-caroten si si vitamina C.
Varza de Bruxelles
Foarte bogata in acid folic, varza de Bruxelles este recomandata mai ales femeilor insarcinate. Insa nu sunt de neglijat nici depozitele de vitamina C si K, sau fibrele continute de leguma, potasiul si acizii omega 3.
Morcovii
Esentiali pentru sanatatea ochilor, a pielii si a parului, morcovul este bogat si in antioxidanti, cum ar fi vitamina A. Vitamina C, prezenta si ea, protejeaza sistemul cardiovascular.
Dovleceii
Frumos colorati, dovleceii sunt o sursa viabila de antiimflamatori precum vitamina C, beta-caroten, capabili sa vindece mai multe boli, printre care astmul, artrita sau reumatismul. Dovleceii sunt, de asemenea, bogati in potasiu, magneziu si fibre.
Cartofii dulci
Bogati in vitamina A si C, cartofii dulci sunt o sursa bogata de fibra si fier. Nu doar ca ofera energie, dar ajuta la reglarea sistemuui digestiv.
Vinetel