Directorii financiari ai companiilor locale spun ca responsabilitatile au crescut in ultima perioada, iar monitorizarile la incasari si plati se fac zilnic.
„Problema principala in aceasta perioada este legata de managementul cashului. Acest management reprezinta un exercitiu important in conditiile actuale din piata, iar cine va reusi sa controleze cashul foarte bine va trece peste toate dificultatile, sa nu spun ca va supravietui. Realizam estimari zilnice ale cashului", a declarat Adrian Ciobanu, director financiar al companiei Romprest Service, care ofera servicii de salubrizare si ridicare a deseurilor.
Directorul financiar a adaugat ca bancile partenere cu care a mai lucrat au reactionat foarte bine in acordarea de credite. Cu toate acestea, el a mentionat ca imprumuturile trebuie monitorizate mai bine acum, deoarece au existat fluctuatii mari ale costurilor din cauza dobanzilor.
Compania a bugetat o crestere a cifrei de afaceri anul acesta. Reprezentantul companiei nu a oferit informatii legate de veniturile obtinute anul trecut.
Romprest a castigat anul trecut prin licitatie contractul de salubritate cu Primaria sectorului 1 al Capitalei. Contractul a fost incheiat pe o perioada de 15 ani si se ridica la o valoare totala de 900 mil. lei (250 mil. euro). Valoarea contractului pentru 12 luni calendaristice este de 60 de milioane de lei (20 mil. euro). „Suntem dependenti de clientii nostri primarii si de politica lor bugetara. Sa simtit un efect in sensul intarzierii platilor, dar nu am ajuns in niciun caz in instanta", a spus el.
Un alt director care resimte efectul crizei economice este Alin Stefan Lupascu, financial manager, in cadrul companiei Rominserv, contractorul general al grupului petrolier Rompetrol.
Daca anul trecut compania a finalizat cu o cifra de afaceri de aproape 185 de milioane de dolari, in crestere cu p