Dosarul FNI - A intrat in atentia procurorilor in 2000, la putina vreme dupa ce Fondul, de numele caruia sa leaga numele lui Sorin Ovidiu Vantu, s-a prabusit, iar ancheta in acest dosar a durat 6 ani, fiind inculpate 13 persoane. Aproximativ 130.000 de persoane au fost audiate de catre procurori.
Dosarul Ion Iliescu - Revolutie - Anchetele privind crimele din decembrie au inceput in 1990, iar generalii Stanculescu si Chitac au fost condamnati la inchisoare dupa 19 ani, la finele anului trecut. Numele lui Ion Iliescu a fost inclus in dosar in 1998, la doi ani dupa preluarea mandatului de presedinte de catre Emil Constantinescu. Dosarul este unul dintre cele mai sensibile din ultimii 20 de ani.
Dosarul Flota - Ancheta a inceput in 1997, la un an dupa ce fostul ministru al transporturilor Traian Basescu a demisionat din parlament, pentru a putea fi cercetat in dosar. Zece ani mai tarziu, dupa ce Basescu a fost audiat, in mandatul lui Iliescu, de comisia speciala de la Cotroceni, dosarul a fost inchis, pentru ca valoarea prejudiciului a fost stabilita la 0. Basescu va putea fi scos de sub urmarire penala la finalizarea mandatului de sef al statului.
Dosarul Rompetrol (creanta Libia si piata de capital) - Procurorii au inceput ancheta impotriva lui Dinu Patriciu ca urmare a unei sesizari care a venit in 2004 de la Administratia Prezidentiala - la acea vreme sef al statului era Ion Iliescu. Consilierul presedintelui Ion Talpes, acum membru al PD-L, a intocmit un memoriu in care ridica semne de intrebare asupra legalitatii preluarii de catre omul de afaceri Dinu Patriciu a creantei Libia. Procurorii l-au retinut pe Patriciu in 2005, iar dosarul este acum in instanta.
Dosarul Matusa Tamara - a fost deschis in 2005, dupa ce in declaratia de avere a fostului premier Adrian Nastase a aparut o mostenire de 1 milion de dolari de la Tamara Cernasov, matusa