Fenomenul exploatării sexuale şi a abuzurilor sexuale asupra minorilor cunoaşte un trend ascendent în ultimii ani, la nivelul judeţului Brăila înregistrându-se în 2007 - 22 de astfel de cazuri, în 2008 - 38 de cazuri, iar primele două luni ale anului 2009, numărul a ajuns, deja, la 6.
Această statistică îngrijorătoare a fost prezentată de către directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila, Alexandru Sculschi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural din data de 26 martie. Pe ordinea de zi s-a aflat, printre alte puncte, dezbaterea privind necesitatea protejării copiilor împotriva exploatării sexuale şi a abuzurilor sexuale, în sensul armonizării legislaţiei interne cu dispoziţiile Convenţiei Consiliului Europei pentru protecţia copiilor împotriva exploatării sexuale şi a abuzurilor sexuale. Subprefectul Dumitru Popa a solicitat instituţiilor abilitate în acest domeniu să facă propuneri concrete privind modificarea sau completarea legislaţiei specifice domeniului protecţiei copilului împotriva exploatării sexuale şi a abuzurilor sexuale. Propunerile făcute de DGASPC Brăila au vizat 3 direcţii stabilite de Convenţia Consiliului Europei, care fac referire la recrutarea, pregătirea profesională şi conştientizarea persoanelor care lucrează cu copiii, la măsurile naţionale de coordonare şi colaborare precum şi la asistenţa pentru victime. Fenomenul exploatării sexuale şi a abuzurilor sexuale asupra minorilor cunoaşte un trend ascendent în ultimii ani, la nivelul judeţului Brăila înregistrându-se în 2007 - 22 de astfel de cazuri, în 2008 - 38 de cazuri, iar primele două luni ale anului 2009, numărul a ajuns, deja, la 6.
Această statistică îngrijorătoare a fost prezentată de către directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila, Alexandru Sculschi, în cadrul şedinţei Coleg