* a spus dramaturgul portughez Augusto Boal cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului
Zeci de copii au dat curs invitaţiei Teatrului "Maria Filotti" de a arăta cum văd ei teatrul. Cu lucrările lor s-a realizat o expoziţie inedită în cinstea Zilei Mondiale a Teatrului, pe care o pot vedea toţi brăilenii. Desenele au fost expuse în vitrinele instituţiei, unde, de obicei, sunt prezentate cele mai noi spectacole din repertoriu.
Tot pentru a marca Ziua Mondială a Teatrului, astăzi, de la ora 17.00, în sala Studio se vor da premiile concursului de interpretare "Poezia inimilor tinere", iar de la ora 19.00, în sala Mare este organizat un spectacol, în care invitat special este Nicu Alifantis.
Cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului au transmis mesaje importante preşedintele Uniter, actorul Ion Caramitru şi Augusto Boal din Portugalia, important dramaturg, profesor, scriitor, teoretician şi regizor, creator al metodei teatrului oprimaţilor. Aşa cum era de aşteptat, în ambele intervenţii s-a vorbit despre teatru în contextul crizei, însă din diferite puncte de vedere. "Anul trecut, în luna septembrie, am fost surprinşi de o revelaţie teatrală: noi, cei care credeam că trăim într-o lume sigură, în ciuda războaielor, a genocidurilor, măcelurilor şi torturilor care se întâmplă, desigur, departe de noi, în locuri sălbatice şi izolate, nouă, celor care trăiam în siguranţă cu banii noştri depuşi la vreo bancă respectabilă sau încredinţaţi vreunui agent de bursă, ni s-a spus că aceşti bani nu există, că totul era virtual, o invenţie fictivă a unor economişti care nu erau deloc fictivi, dar nici demni de încredere sau respectabili. Totul nu era altceva decât un spectacol jucat prost, cu o intrigă întunecată, în care câţiva oameni au câştigat mult şi mulţi oameni au pierdut totul. Unii politicieni din ţările bogate s-a întâlnit în secret şi au găsit nişte soluţii magice.