Colegiul Naţional „Carol I“, în colaborare cu Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii din Craiova şi Grupul Şcolar „Beethoven“, iniţiază, pe 28 martie, la ora 20.30, o activitate pe plan local a proiectului global Earth Hour. Aceasta va consta într-un marş simbolic de la prefectură până la universitate, ca semn al solidarităţii cu celelalte 2.712 oraşe implicate deja în proiect, şi se va încheia cu o prezentare a acestei acţiuni pe plan global. Efectul de seră nu mai poate fi ignorat şi, prin campania Earth Hour (Ora Pământului), iniţiată de WWF (World Wide Fund for Nature), o organizaţie internaţională independentă care derulează proiecte pentru conservarea naturii, se speră să se obţină un miliard de voturi pentru a fi prezentate la Conferinţa Globală a Schimbării Climatice. Stingând lumina pentru o oră, fiecare cetăţean va vota pentru încheierea unui acord pozitiv la Copenhaga, ce va contribui la ameliorarea efectului de încălzire globală. În anul 2007, pe 31 martie, 2,2 milioane de oameni din Sidney au stins luminile în mod simbolic pentru a alerta întreaga lume că trebuie să se ia măsuri împotriva încălzirii globale. În 2008, evenimentul a antrenat 100 de milioane de oameni din 35 de ţări. Campania se desfăşoară acum tot la nivel global, 83 de state anunţându-şi participarea până în prezent, pe măsură ce au realizat puternicul impact al acestei acţiuni.
În România, până acum, şi-au anunţat participarea oraşele: Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Tulcea, Botoşani, Braşov şi Cluj-Napoca.
Colegiul Naţional „Carol I“, în colaborare cu Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii din Craiova şi Grupul Şcolar „Beethoven“, iniţiază, pe 28 martie, la ora 20.30, o activitate pe plan local a proiectului global Earth Hour. Aceasta va consta într-un marş simbolic de la prefectură până la universitate, ca semn al solidarităţii cu celelalte 2.712 oraşe implicate d