Campania initiata de "Romania libera" impotriva radarelor private, care incalca legea si lasa statul fara venituri consistente, care ar putea fi folosite pentru cresterea sigurantei rutiere, are urmari concrete. Doi avocati vor depune plangeri la Departamentul National Anticoruptie (DNA) impotriva Politiei Rutiere, pentru implicarea acesteia in afacerea radarelor fixe. Ei spun ca soferii isi vor putea recupera amenzile platite judecandu-se cu "primarii rutieri".
Avocatul Gheorghe Piperea, profesor de drept comercial la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, se declara stupefiat de incalcarea legilor statului roman in afacerea radarelor fixe si promite ca va sesiza DNA impotriva Politiei Rutiere. "Impotriva primaru-lui orasului Insuratei, din judetul Braila (care administreaza nu mai putin de cinci radare – n.n.), voi depune plangere penala. Mi-au venit de la Insuratei sapte amenzi pe care le voi contesta in instanta. In plus, voi sesiza DNA cu privire la implicarea Politiei Rutiere in aceasta afacere absolut socanta si totodata voi sesiza si Curtea de Conturi cu privire la primarii din zonele rau-famate", declara Piperea. si avocatul Florin Kovacs promite ca va sesiza DNA: "Intreaga afacere este de resortul DNA. Eu voi face o plangere impotriva Politiei Rutiere la DNA, pentru ca nu trebuie sa ne mai lasam batjocoriti in aceasta tara".
Reamintim ca Politia Rutiera, prin seful sau, comisarul Lucian Dinita, s-a spalat pe maini in afacerea radarelor, aratand ca "este vorba despre niste contracte economice, incheiate intre administratia locala si aceste societati comerciale". Insa Politia nu a negat ca munceste in favoarea parteneriatului primarii-SRL-uri, validand amenzile si furnizand harta "punctelor negre" de pe sosele (in care ar fi necesare radarele). In plus, Politia Rutiera este cea care a incurajat expansiunea radarelor in tara,