Are 13 ani şi a trecut prin 13 operaţii, de când o maşină l-a lovit pe trotuar. Acum poartă un aparat care îi ajută piciorul să crească şi speră să strângă bani pentru a ajunge la o clinică din Turcia, pentru o altă intervenţie medicală.
La 26 mai 2005, Cristian Voiculescu se întorcea acasă de la şcoala aflată la vreo şapte minute de mers pe jos. A traversat o străduţă lată de 6 metri pe la trecerea de pietoni, a ajuns pe trotuar şi, în momentul acela, un şofer nepriceput a ieşit din stradă şi l-a strivit pe copil de un stâlp de beton. Cristian era în clasa a II-a şi avea 9 ani. "A fost dus la Spitalul de Urgenţă şi operat imediat. Deşi prima soluţie dată de medici a fost amputarea piciorului, profesorul Lascăr a încercat să i-l salveze. Prima operaţie a durat 12 ore. Cristian a stat internat la Spitalul de Urgenţă, Secţia de Chirurgie Plastică, timp de şase luni", povesteşte mama, Mioara Voiculescu. După un an de la prima operaţie, au fost vizibile complicaţiile. Nervul sciatic nu funcţiona, cartilagiile se osificaseră, piciorul creştea strâmb.
OPERAŢII ÎN TURCIA
"Soluţiile pe care ni le-a dat un ortoped de la Spitalul Colentina au fost oprirea creşterii femurului sau amputarea piciorului. Nu am acceptat nici una dintre aceste variante, am căutat soluţii în afara ţării şi am aflat despre Spitalul Johns Hopkins din Turcia", spune Mioara Voiculescu.
La 4 noiembrie 2008, Cristian a trecut prin prima operaţie la spitalul din Turcia. I s-a îndreptat genunchiul cu 30 de grade, cu ajutorul a două bare de titaniu. În timpul operaţiei, a făcut blocaj la rinichiul drept, care nu mai funcţiona normal din cauza accidentului, şi a trebuit operat laparoscopic. "La 4 decembrie ne-am întors în Turcia pentru a i se scoate tubul de plastic de la rinichi. La 28 ianuarie 2009 am fost iar în Turcia şi Cristian a fost operat din nou. Glezna i