Sambata, incepand cu ora 20:30, romanii sunt invitati sa stinga, timp de o ora, luminile si televizoarele, alaturi de locuitori ai oraselor din toata lumea. Romania participa pentru prima data oficial la Earth Hour - Ora Pamantului, initiativa globala de renuntare la consumul de energie electrica, in incercarea de a contribui la lupta impotriva incalzirii globale.
Initiativa a aparut in Australia, in urma cu doi ani, capatand amploare in 2008 prin participarea a 27 de orase din intreaga lume sub numele Earth Hour. Anul acesta, nu mai putin de 2000 de orase din intreaga lume s-au inrolat in actiune. Turnul Eiffel, Biblioteca din Alexandria si Taipei 101 sunt cateva exemple de constructii emblematice care vor ramane in intuneric timp de o ora.
La noi acasa, Ora Pamantului incepe odata cu meciul Romania - Serbia. La aceeasi ora, trupa Sistem sustine la Bucuresti, in Piata Constitutiei, un concert 100% unplugged, fara microfoane, boxe, cabluri sau reflectoare.
Politica de mediu
Anul 2009 este semnificativ in ceea ce priveste politicile de clima. Liderii mondiali se vor reuni la Copenhaga, in decembrie, pentru a stabili un acord global privind combaterea schimbarilor climatice, iar Earth Hour s-a transformat intr-o oportunitate de a transmite un mesaj comun care sa creasca sansele adoptarii unui acord puternic. Sambata, incepand cu ora 20:30, romanii sunt invitati sa stinga, timp de o ora, luminile si televizoarele, alaturi de locuitori ai oraselor din toata lumea. Romania participa pentru prima data oficial la Earth Hour - Ora Pamantului, initiativa globala de renuntare la consumul de energie electrica, in incercarea de a contribui la lupta impotriva incalzirii globale.
Initiativa a aparut in Australia, in urma cu doi ani, capatand amploare in 2008 prin participarea a 27 de orase din intreaga lume sub numele Earth Ho