* distincţia a fost obţinută la Concursul Internaţional de Gastronomie de la Istanbul, Turcia
Maestrul bucătar Tudorel Gheorghiţă, angajat al firmei Titan Edilitara, a participat în perioada 20-25 martie la Concursul Internaţional de Gastronomie de la Istanbul, Turcia, unde a reuşit să obţină o medalie de argint. Au fost înscrişi zeci de maeştri bucătari din: Turcia, România, Bulgaria, Croaţia, Canada, Rusia, Anglia, Cipru.
România a fost reprezentată de 18 maeştri bucătari în arta culinară, din diferite zone ale ţării. Ei au obţinut cinci medalii de argint, opt medalii de bronz şi trei menţiuni, una dintre medaliile de argint aparţinându-i brăileanului Tudorel Gheorghiţă. El a participat la trei secţiuni, cu trei preparate. Pentru fiecare a avut la dispoziţie 30 de minute pentru a-l realiza. Maestrul Tudorel Gheorghiţă a realizat: rulou de pangasius cu bacon şi sparanghel pe un pat de praz verde cu garnitură de ardei umplut cu legume concase şi roşii cherry cu sos olandez, cotlete de miel în crustă de verdeţuri cu ciuperci şi mujdei dobrogean şi cartofi dulci cu rozmarin şi farfale vegetale cu brânză tofu însoţite de migdale şi fistic cu frunză de mentă.
Am încercat să promovăm bucătăria românească, îmbinând-o cu bucătăria modernă şi sunt mulţumit de ceea ce am reuşit să facem acolo. Vreau să mulţumesc firmei Titan care a suportat cheltuielile de participare şi să adresez un îndemn tuturor bucătarilor brăileni să se înscrie în Asociaţia Naţională a Bucătarilor din România, pentru că numai aşa îşi vor putea promova meseria şi numele, atât în ţară, cât şi peste hotare", a spus maestrul Gheorghiţă. Şeful său, managerul firmei Titan Edilitara, Ştefan Fusea, a apreciat munca depusă şi a spus că este un angajat valoros nu numai pentru că ştie să se prezinte foarte bine la concursurile internaţionale, dar ştie să gătească foarte bine şi pentru persoane