Takashi Kimoto a venit în România pentru a cânta cu formaţia Osaka Consort. Japonezul este cerce-tător şi proprietarul uneia dintre cele mai importante firme din lume care produce aparatură de monitorizare a poluării. Takashi Kimoto a venit în România să cânte pe scena Filarmonicii din Oradea, împreună cu corul Osaka Consort. S-a recomandat aici doar în calitate de corist, însă este în primul rând cercetător, expert ONU în acidifierea oceanelor şi om de afaceri.
Primele contacte cu cercetarea le-a avut datorită tatălui său. „Înainte de război, tata a fost cercetător fizician şi a fost în echipa japoneză care a inventat bomba atomică. După război şi-a reorientat abilităţile ştiinţifice într-o altă direcţie”, povesteşte japonezul, care este foarte discret în ceea ce priveşte averea sa.
Specialist ONU
Takashi este proprietarul Kimoto Electric Co. Ltd, una dintre cele mai importante companii din lume care produce aparatură pentru monitorizarea poluării aerului şi apei. Conform site-ului firmei, Takashi Kimoto a devenit preşedintele Kimoto Electric Co. Ltd în anul 2000.
Firma are un capital social de jumătate de milion de euro şi circa 100 de angajaţi care muncesc în principal în cercetare. Takashi susţine că tatăl său a avut o contribuţie foarte importantă în inventarea tuburilor de neon, lucru care l-a făcut bogat.
Cu această bază din familie, suprapusă pe mişcarea ecologistă din anii ‘70 din Japonia, perioada tinereţii lui, Takashi Kimoto a ales să studieze chimia la Universitatea din Osaka, iar apoi s-a specializat în acidifierea oceanelor, fiind azi unul dintre cei mai reputaţi cercetători în domeniu, membru în Comitetul Ştiinţific de Cercetare a acidifierii oceanelor patronat de ONU.
Zecile de studii realizate la universitatea din Osaka, dar şi împreună cu echipe din alte ţări i-a