Sute de elevi,studenţi şi profesori au aşteptat aseară, în zadar, întunericul Peste 400 de elevi şi profesori de la Colegiile „Carol I”, Elena Cuza”, “Fraţii Buzeşti”, Grupul Şcolar “Beethoven”, studenţi şi dascăli ai Facultăţii de Fizică au votat aseară Pământul. Înarmaţi cu lanterne, iar unii echipaţi chiar cu veste reflectorizante, participanţii au sperat ca la 20.30 să se facă întuneric, la fel ca în alte 2.000 de oraşe din 84 de ţări ale lumii. N-a fost aşa. Centrul Craiovei a fost iluminat şi la Ora Pământului. “Cum totul pleacă de la educaţie, acum totul ar fi trebuit să plece de la o sursă, de la care să fi fost oprit curentul”, a încercat să explice fenomenul de seara trecută, în contextul Băniei, elevul Alexandru Marcu.
Profesorul de fizică Liviu Ionescu, de la Colegiul „Carol I”, iniţiatorul acţiunii, le-a mulţumit tinerilor pentru receptivitate şi pentru reacţie imediată la apelul său, lansat cu mai puţin de trei zile înaintea marşului. “Aceşti copii sunt nemaipomeniţi. Din păcate, în rest întâlneşti o indiferenţă şi o delăsare îngrijorătoare. O planetă întreagă a reuşit să respecte Ora Pământului, mai puţin noi. Totuşi, graţie tinerilor, Craiova intră astăzi pe harta lumii”, mărturisea dascălul.
Şi microbiştii au ales aseară să fie ecologişti
Lui Teodor Duduială, profesor de tehnologia meseriei la Grupul Şcolar “Beethoven”, îi place fotbalul, dar a dat meciul România - Serbia pe marşul pentru sănătatea planetei. La fel s-a întâmplat şi cu elevul buzeştean Liviu Vasiloiu, care spera ca ţara noastră să-i bată pe sârbi cu 2-0. Luat pe sus de prietenii din „Cuza” şi „Carol” s-a alăturat şi el celor îngrijoraţi de viitorul Planetei. Din rândurile marşului, un alt elev, Bogdan Cercelaru, a lansat mesajul „Salvaţi pământul!”. Lui oricum nu-i place fotbalul. În schimb, îi pasă de mediul în care trăieşte.
„Este