Vânzarea de vinuri a crescut cu 50% faţă de anul trecut, făcând profitabile afacerile de gen Afacerile proprietarilor de crame înfloresc. În vremuri de criză economică tot mai acutizată, vinul vrac este cel mai bine vândut şi cel mai accesibil ca preţ. Licoarea bahică se poate cumpăra la preţul de 6 lei pe litru, indiferent că este Sauvignon Blanc, Cabernet sau Tămâioasă românească.
Tinerii cumpără Sânge de taur
Cramele au înregistrat în ultimele luni o creştere spectaculoasă a vânzărilor. Directorul unei astfel de unităţi din Târgu-Jiu a precizat că se aşteaptă ca, de sărbatorile Pascale şi în perioada verii, vânzările să crească şi mai mult. „Cele mai mari vânzări se fac de Paşte, Crăciun şi în sezonul nunţilor. Vinul îmbuteliat în sticle costă ceva mai mult. Acesta se cumpără ocazional, la aniversări sau pentru a-l servi împreună cu cei apropiaţi. Vinul Sânge de taur este în topul preferinţelor tinerilor. O sticlă de 750 de mililitri costă 9 lei”, a spus Mădălin Sobariu, director de vânzări.
Vinurile scumpe, doar pentru cunoscători
Interlocutorul nostru precizează că sunt şi clienţi fideli, care cumpără frecvent câte o sticlă de vin vechi, pe care o folosesc fie pentru a găti mâncăruri sofisticate, fie pentru o cină romantică. Un Sauvignon blanc, vin alb, elegant, uşor amărui, cu gust caracteristic soiului, se poate servi în compania brânzeturilor şi a fructelor de mare. Tămâioasa românească se serveşte la desert sau la momente dulci din viaţă. „Sunt un consumator de vin şi mai tot timpul, la masă, consum un pahar cu licoarea bahică. Îmi place să am la aniversări un vin bun pe masă. Feteasca neagră, din gama Princiar, este preferatul meu”, a spus Gheorghe Mârză, unul dintre clienţii fideli ai cramelor din Târgu-Jiu.