Aproximativ 4.000 de orase din 88 de tari au stat in intuneric timp de ora, sarbatorind Ora Pamantului, tragand astfel un semnal de alarma in privinta incalzirii globale.
Campania, initiata de World Widelife Fund, a inceput in 2007, cand a reusit sa mobilizeze doar 400 de orase, scrie AP.
Initial, organizatorii s-au temut ca entuziasmul va fi scazut in acest an, din cauza crizei economice, insa efectul a fost opus.
Primele doua tari care au "inchis lumina" au fost Australia si Noua Zeelanda. Astfel, celebrul Pod din Sydney si Opera au stat cufundate in intuneric, in timp ce tinerii au iesit in parcuri sa cineze la lumina lumanarilor.
In New York, majoritatea reclamelor luminoase din Times Square, printre care si gigantul semn Coca-Cola, au fost inchise, exemplul fiind urmat si de teatrele de pe Broadway, care si-au inchis masivele reclame la spectacole.
De asemenea, The Strip din Las Vegas (foto), cea mai importanta artera din oras, recunoscuta pentru "luminozitatea" ei, a fost cufundata in intuneric.
In Santiago, capitala Chile, au fost inchise luminile la banci, la turnul de comunicatii si mai multe cladiri guvernamentale, inclusiv la Palatul Prezidential, unde Michelle Bachelet, presedintele tarii, oferea o cina pentru vice presedintele american Joe Biden. Cei doi lideri si alti zeci de invitati au cinat la lumina lumanarilor.
Pentru prima data a participat si China, inchizand luminile de la Stadionul Cuib de Vrabie si la Cubul de Apa, cele mai importante cladiri din Parcul Olimpic din Beijing. In Bangkok, autoritatile au inchis luminile pe cea mai importanta strada turistica, plina de magazine, baruri si terase.
In Rio de Janeiro, statuia lui Hristos ce vegheaza asupra orasului a fost lasata in intuneric, impruna cu plaja Copacabana.
Organizatorii Orei Pama