Medicamentele puţine, criza de sânge şi de oxigen ameninţă viaţa viitoarelor mămici. Condiţiile proaste şi acuzaţiile de malpraxis aduc Spitalul Municipal din Lugoj în centrul atenţiei. După ce o femeie a intrat în comă în urma unei naşteri dificile, familia ei acuză medicii care au operat-o că nu i-au făcut cezariana la timp şi au pus în pericol două vieţi. Dacă noul-năcut este sănătos, îngrijit la Spitalul „Louis Ţurcanu” din Timişoara, tânăra mămică se chinuie să supravieţuiască la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean.
Medicii care au asistat-o pe tânăra Ramona Căprariu la naştere se apără prin gravitatea cazului şi condiţiile de lucru. Astfel, doctorul Gheorghe Albulescu, cel care a operat-o pe Ramona, se plânge că s-a confruntat cu tot felul de lipsuri: de la medicamente şi sânge, până la oxigenul necesar pentru intervenţie.
„În toată cariera mea nu am avut un caz aşa de greu. La un moment dat s-a terminat şi sângele, pentru că-ţi trebuie cantităţi enorme într-un asemenea caz”, a declarat Albulescu. „Am avut noroc că am avut trei flacoane de Novoseven, lăsate în custodie. I le-am administrat, dar s-a terminat şi oxigenul şi atunci, am vorbit cu profesorul Săndesc şi am decis să o trimitem la Timişoara”, a adăugat acesta.
Ginecologie cu probleme pentru femeile din Lugoj
Spitalul din Lugoj s-a confruntat în ultimii ani cu multe cazuri în care medicii au fost acuzaţi de moartea unor copii la naştere.
Cele mai multe probleme le-a avut unul dintre colegii doctorului Gheorghe Albulescu, medicul Ioan Petrescu, protagonistul celui mai recent scandal de acest gen. Rudele unei fete de 16 ani din Ştiuca l-au acuzat că a părăsit garda, iar fata ar fi fost lăsată să se chinuie până dimineaţa când a născut un făt mort.
Medicul a susţinut că femeia fusese infestată cu o bacterie