Pet-sitterii sunt căutaţi, mai ales de stăpânii care muncesc mult sau de cei care pleacă în delegaţii Criza a dat idei arădenilor care doresc să-şi sporească veniturile. Aceştia se ocupă, mai nou, de supravegherea animalelor.
„Necuvântătoarele” din familie pot fi lăsate în grija unor persoane specializate. Conceptul de pet-sitter e nou în România, dar e privit ca un real ajutor de cei cărora timpul nu le permite să le acorde animalelor de companie atenţia de care au nevoie. Serviciile pe care le oferă pet-sitterul sunt diverse. Pe lângă supraveghere, îngrijire, aceştia pot plimba, zilnic, animalul, seara şi dimineaţa, îl pot transporta la veterinar, la dresaj.
Totodată, pet-sitterii pot avea grijă de animale pe timpul concediului proprietarilor. „Practica e nouă în România, dar în străinătate e prezentă de ani buni. Nu e pentru oricine, cei care doresc să fie pet-sitteri ar trebui să fie foarte bine pregătiţi. Atenţia acordată animalelor poate fi comparată cu cea acordată copiilor. Probabil că perioada următoare va aduce şi în Arad o dezvoltare a fenomenului”, a declarat Laura Becan, medic veterinar.
Arădenii sunt încântaţide idee
După angajarea pet-sitter-ului, acesta trebuie să facă prima vizită la domiciliul proprietarului animalului, unde face cunoştinţă cu patrupedul şi se împrieteneşte cu acesta. Pet-sitterul trebuie să ştie cât mai multe detalii despre obiceiurile animalului cum ar fi ce mănâncă, detalii despre timpul de odihnă, plimbarea sau eventualele tratamente pe care le urmează. Arădenii ar dori să angajeze pet-sitteri. „Dacă preţurile nu sunt mari, iau în calcul angajarea unui pet-sitter. Am două pisici. Până acum, plecam destul de greu în concedii, pentru că veşnic trebuia să apelez la prieteni, să vină să le dea de mâncare”, a susţinut Laurenţiu Galbenu, stăpân de animale de companie.