Cum ne hranim pe timp de criza. Multi oameni se vor ingrasa pe timp de criza, pentru ca se vor intoarce la obiceiruile proaste. Nutritionistii spun ca vor avea de suferit in special cei din clasa mijlocie, care invatasera cum sa se alimenteze sanatos si renuntasera la fast-food. Specialistii spun ca, in ultimii ani, au acordat numeroase consultatii celor din clasa medie care doreau sa invete cum sa manance sanatos, cum sa tina un regim de slabit, cum sa renunte la dependenta de fast-food. Solutia, sustin nutritionistii, este ca oamenii sa isi aminteasca de „vremurile grele”, cand se faceau mancaruri bune si sanatoase, chiar si cu putine „resurse”, scrie EVZ.
Grasimile fac parte dintr-o alimentatie echilibrata si sanatoasa. Consumul redus de grasimi „rele“ a scazut cu 80% incidenta deceselor cauzate de boli cardiovasculare. Nucile, fisticul si pestele gras contin grasimi „bune“. Dupa ce ani de-a randul, medicii specialistii ne-au atentionat ca margarina este nociva, reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) ne sfatuiesc acum sa nu renuntam la acest produs. ”Uleiurile vegetale (de rapita, in, floarea-soarelui si porumb), margarinele tartinabile de calitate, maionezele, nucile, alunele, fisticul si pestele gras contin grasimi «bune»”, afirma prof. univ. dr. Dan Mircea Cheta, director de cercetare in cadrul Institutului National de Diabet, Nutritie si Boli metabolice ”N.C. Paulescu”, scrie Gandul.
Ghidul de primavara al astmaticului. Zilele calde pot insemna si crize mai dese de astm. Praful si polenul sunt principalii vinovati. Potrivit statisticilor, peste 1,5 milioane de romani au astm, majoritatea dezvoltand boala ca urmare a predispozitiei genetice spre alergii. Astmul este considerat o boala pulmonara cronica, iar crizele sunt declansate, la fel ca si alergiile, de alergeni comuni (polen, praf, par de pisica sau de caine, acarieni, p