Oamenii de stiinta au descoperit o modalitate de a trata persoanele care sufera de sindromul inimii frante.
Studiul a fost facut pe 70 de pacienti care sufera de sindromul inimii frante, cauzat de evenimente emotionale stresante, informeaza BBC
Toti pacientii si-au revenit dupa ce li s-a administrat aspirina sau medicamente pentru inima, chiar daca 20% dintre ei se aflau intr-o stare foarte grava.
Cercetatorii au declarat ca acest sindrom este cauzat de o crestere a hormonilor de stres.
Sindromul inimii frante a fost descris pentru prima oara in anii "90 de cercetatorii japonezi.
Pacientii care au participat la studiu au fost diagnosticati cu sindromul inimii frante intre iulie 2004 si aprile 2008.
In jur de 67% dintre pacienti au fost expusi unor suferinte cauzate de diferite probleme in familie, boli psihice sau accidente de masina, inainte de instalarea simptomelor.
Doua treimi din pacienti, aproape toate femei aflate la post-menopauza, au avut parte de experiente foarte stresante inainte de a se prezenta la spital cu simptomele unui atac de cord.
Chiar daca o cincime s-au prezentat intr-o stare grava si au avut nevoie de tratament, toti pacientii au supravietuit primelor 48 de ore si s-au recuperat complet.
Doctorul Richard Regnante de la spitalul Miriam a declarat ca studiul ii poate ajuta pe medicii sa gestioneze pacientii cu mai multa atentie.
Studiul a demonstrat ca sindromul inimii ranite apare mai mult vara si primavara, in comparatie cu atacurile de cord care au loc mai mult iarna.
Oamenii de stiinta au descoperit o modalitate de a trata persoanele care sufera de sindromul inimii frante.
Studiul a fost facut pe 70 de pacienti care sufera de sindromul inimii frante, cauzat de evenimente emotionale stresante, i